De bewoners

Casper & Janneke

Casper en Janneke zijn geboren ‘polderkinderen’ . Janneke heeft een baan als coördinator in het ziekenhuis en daarnaast studeert ze. Casper werkt met honden. Hun tinyhousedroom: de vrijheid van het wonen in een klein zelfvoorzienend huisje, in de groene natuur. Die droom is inmiddels uitgekomen! Ze wonen met ontzettend veel plezier samen met hun twee honden in hun zelfgebouwde huisje met maar liefst twee verdiepingen aan kop van Kluit.

Max

Techniek en innovatie houd mij bezig. Ik ben als aannemer gestart om bij te kunnen dragen aan de vraag naar ecologische en efficiënte woningen. Ik vind het geweldig om het optimale uit iets te halen. Bij mijn eigen Tiny House ben ik veel aan het innoveren. Van warmtesystemen tot multifunctionele meubels. Als dit goed werkt pas ik het dan ook toe in de woningen die ik ontwerp. Ik vind het fantastisch om advies te kunnen geven aan mensen met bouw gerelateerde vragen.

Mijn uiteindelijke doel is om duurzame woningbouw te ontwikkelen. Ik bouw houten woningen die flexibel, demontabel en verplaatsbaar zijn. Heb je interesse?

Pim

Ik wil graag duurzaam, goedkoop en sociaal leven. In mijn kleine zelfgebouwde huisje kan ik die drie wensen combineren.

Het huisje heb ik van de grond af aan zelf gebouwd. Ik ben begonnen met een oude schaftkeet en ben die stapsgewijs gaan opknappen. Omdat ik samen met het huisje meegegroeid ben, heb ik nu een huisje dat aansluit bij wie ik ben. Het idee van het huisje is dat het mij onderdeel laat zijn van de kringlopen. In de keuken kook ik met wat de tuin mij biedt en door middel van het composttoilet komen de voedingsstoffen uiteindelijk weer terugkomen in de tuin.

Anne & Thomas

Onze kennismaking met tiny houses gebeurde in het buitenland tijdens een reis naar Nieuw-Zeeland. Daar zagen we verschillende types kleine huisjes en wij sliepen zelf ook in een busje. Het viel ons op hoe weinig ruimte je eigenlijk nodig hebt voor al je noodzakelijke spullen. Daarnaast dwingt het je meer in de natuur te leven. Dus wij dachten een tiny house is ten opzichte van een bus luxe! De uitdaging van het bouwen sprak ons erg aan en direct na onze reis zijn we begonnen met schetsen van ideeën. Het realiseren van je eigen ideeën tot een werkelijke woonruimte geeft een goed gevoel.

Peter & Lucy

Peter en Lucie willen graag kleiner wonen en als het kan meer ecologisch. Peter Is Applicatiebeheerder bij “Jeugdbescherming West”. Deze organisatie rekent Midden Delfland tot haar werkgebied. Daardoor is er sprake van een economische binding met Midden Delfland. Peter draagt al lange tijd bij aan een schoner milieu. Dit project is een kans om daar meer middelen voor in te zetten.

Peter

Geboren en getogen op het Groningse platteland dacht ik altijd dat het ‘echte leven’ in de stad was. Na zo’n 12 jaar in de stad, waarvan de laatste 6 in Amsterdam, weet ik dat er in de stad inderdaad veel leven is. Dat leven vind ik fantastisch. Alleen merk ik dat ik nieuwsgierig ben naar een ander leven. Minder binnen, meer buiten. Wakker worden en met m’n voeten de aarde kunnen voelen. Minder spullen, meer leven. Meer balans tussen ‘aan’ staan en ontspannen. 

Milan & Eveline

De allereerste keer dat wij van het bestaan van Tiny Houses hoorden, wisten we meteen: dit is iets voor ons. We vinden het belangrijk bewust bezig te zijn met de natuur en hoe we daar als mens mee omgaan. Ook het contact met de mensen direct om ons heen vinden we belangrijk. Daarnaast sprak het ons heel erg aan om ons huis van de grond af aan zelf op te bouwen, helemaal naar eigen wens. Zeker omdat Milan muzikant is, is dat ideaal! Aansluitend op onze woonruimte, maakten we een extra ruimte die als opnamestudio dient.

Tim

Na een lange camper reis leerde ik een simpeler leven waarderen en er ontstond een twijfel aan het wonen zoals ik dat deed in Nederland. Ik had niet zoveel spullen en ruimte nodig. Wat ik wel nodig had was een leven gericht op het buiten zijn, een fijne lichte plek en de financiële vrijheid om het huisje in een goede staat achter te laten tijdens bijvoorbeeld een reis. En zo geschiedde, ik woon er met heel veel plezier in!

Mario & Mieke

Soms moet je op de juiste tijd op de juiste plek zijn. Zo hadden wij het grote geluk ons droom van Tiny living snel te realiseren omdat dit prachtige huisje vrij kwam. Onze manier van leven op Kluit is een verwerkelijking van onze dromen rond om duurzaamheid, connectie met de natuur, en een sociale samenleving met je buren.

Het huisje is 30m2 groot, staat op wielen, en is met een houten afwerking met zwarte elementen precies wat wij ook graag zelf hadden gebouwd. Verwarmen doen we met elektriciteit. Daarbij verbruiken wij maar een derde van de energie van een vergelijkbare vrijstaande Nederlandse huis.

Mieke besteed haar vrije tijd onder anderen met moes-tuinieren (permacultuur) en Mario vindt het leuk om programmeer projectjes (bijv. pi-nano-cluster voor ML en crypto) af te ronden.