De bewoners

Casper & Janneke

Janneke en Casper zijn geboren ‘polderkinderen’ uit respectievelijk Waddinxveen en Leiderdorp. Ze wonen nu in Den Haag, maar verlangen terug naar de ruimte en het groen van het open polderlandschap. Hun tinyhousedroom is de vrijheid van het wonen in een klein zelfvoorzienend huisje, in de groene natuur. Veel van hun vrienden wonen al in de gemeente Midden-Delfland, qua werk zijn Casper en Janneke ook aan deze regio gebonden.

Max van Mierlo

Techniek en innovatie houd mij bezig. Op de Rotterdamse hogeschool studeer ik bouwkunde en hier leer ik van alles over gebouwen. Vooral energetische vraagstukken en de eisen van wonen vind ik heel interessant. Ik vind het geweldig om het optimale uit iets te halen. Zoals een Tiny House is er een efficiënte ruimte indeling nodig en zijn er veel innovaties toe te passen.

Mijn doel is om duurzame woningbouw te ontwikkelen. Ik bouw daarom houten woningen die flexibel, demontabel en verplaatsbaar zijn. Heb je interesse?

Pim Kleisen

Ik wil graag duurzaam, goedkoop en sociaal leven. In mijn kleine zelfgebouwde huisje kan ik die drie wensen combineren.

Het huisje heb ik van de grond af aan zelf gebouwd. Ik ben begonnen met een oude schaftkeet en ben die stapsgewijs gaan opknappen. Omdat ik samen met het huisje meegegroeid ben, heb ik nu een huisje dat aansluit bij wie ik ben. Het idee van het huisje is dat het mij onderdeel laat zijn van de kringlopen. In de keuken kook ik met wat de tuin mij biedt en door middel van het composttoilet komen de voedingsstoffen uiteindelijk weer terugkomen in de tuin.

Anne & Thomas

Onze kennismaking met tiny houses gebeurde in het buitenland tijdens een reis naar Nieuw-Zeeland. Daar zagen we verschillende types kleine huisjes en wij sliepen zelf ook in een busje. Het viel ons op hoe weinig ruimte je eigenlijk nodig hebt voor al je noodzakelijke spullen. Daarnaast dwingt het je meer in de natuur te leven. Dus wij dachten een tiny house is ten opzichte van een bus luxe! De uitdaging van het bouwen sprak ons erg aan en direct na onze reis zijn we begonnen met schetsen van ideeën. Het realiseren van je eigen ideeën tot een werkelijke woonruimte geeft een goed gevoel.

Peter & Lucy

Peter en Lucie willen graag kleiner wonen en als het kan meer ecologisch. Peter Is Applicatiebeheerder bij “Jeugdbescherming West”. Deze organisatie rekent Midden Delfland tot haar werkgebied. Daardoor is er sprake van een economische binding met Midden Delfland. Peter draagt al lange tijd bij aan een schoner milieu. Dit project is een kans om daar meer middelen voor in te zetten.

Peter Melis

Geboren en getogen op het Groningse platteland dacht ik altijd dat het ‘echte leven’ in de stad was. Na zo’n 12 jaar in de stad, waarvan de laatste 6 in Amsterdam, weet ik dat er in de stad inderdaad veel leven is. Dat leven vind ik fantastisch. Alleen merk ik dat ik nieuwsgierig ben naar een ander leven. Minder binnen, meer buiten. Wakker worden en met m’n voeten de aarde kunnen voelen. Minder spullen, meer leven. Meer balans tussen ‘aan’ staan en ontspannen. 

Milan & Eveline

De allereerste keer dat ik van het bestaan van Tiny Houses hoorde wist ik meteen: dit is iets voor mij. Ik ben altijd al heel bewust bezig geweest met de natuur en hoe wij daar als mens mee omgaan. Daarnaast spreekt het romantische idee dat je je eigen huis van de grond af aan zelf opbouwt me erg aan. Dat je eigen leefomgeving zonder compromissen helemaal zelf vorm kunt geven. Zeker ook als muzikant zijnde is dit ideaal. Aansluitend op mijn woonruimte maak ik een extra ruimte die als opname studio zal dienst doen.

Tim & Simone

Na een lange camper reis leerden we een simpeler leven waarderen en er ontstond een twijfel aan het wonen zoals wij dat deden in Nederland. We hadden niet zoveel spullen en ruimte nodig. Wat we wel nodig hadden was een leven gericht op het buiten zijn, een fijne lichte plek en de financiële vrijheid om het huisje in een goede staat achter te laten tijdens een volgende reis. En zo geschiedde, we wonen er met heel veel plezier in!

Arjan, Marijke, Jan & Faas

Laat ik ons eerst even voorstellen voor degene die ons niet kennen: ik ben Marijke en samen met Arjan mijn lief en onze twee jongens Jan van 8 en Faas van 2, gaan wij Tiny. Zo'n twee jaar geleden hadden wij het idee om in een Tiny House te gaan wonen. Ook wilden wij samen met mensen, die hetzelfde doel hebben, Tiny Living realiseren.